onsdag 25 april 2012

Skönhetsideal

Det pratas en hel del om skönhetsideal i media just nu. Bl.a. I debatt. Jag tycker att det är intressant. Stora sillisar, timglasmidja och botoxläppar är det idealet? Är det så alla vill se ut? I dokumentären "skönhetsbubblan" så pratar dom om att det är männen som har skapat idealet, det och porrindustrin. Jag tror inte det alltid är så, det är få män som kan tänka sig att gifta sig med en sådan tjej. Vill vi bara vara madrassmaterial? Nej jag tror inte det handlar om män utan snarare att vi kvinnor tävlar mot varandra. Vi vill vara snygga för andra kvinnor. Vi vill vara snyggare än andra. Det är vi kvinnor som synar andra kvinnor.
Männen ser inte kritiskt på kvinnor, dom tycker att tjejen dom ser är snygg eller inte, enligt deras tycke. Ingen man säger "nja hon var väl fin men hon har för små läppar, lite för stor näsa och två rynkor mellan ögonen.. så nej tack". Vill man "fånga" män så ska man jobba på sin utstrålning!
Jag önskar att idealet skulle vara hälsa, att se hälsosam ut! Mun, hud och fysik! Att vara medveten och ta hand om sig.
Eller vad säger ni?

2 kommentarer:

  1. Håller helt och hållet med dig! Tror det ärligt är få killar som gillar stora ankläppar och stenhårda sillisar med en onaturligt smal midja till detta. Tror att sexigheten ligger mer i personligheten och utstrålningen än i utseendet.

    SvaraRadera
  2. Eller hur! Det var en kille i repotaget som sa att han tyckte väl det var "snyggt" men han kunde aldrig tänka sig en sådan tjej som sin framtida fru..

    SvaraRadera