fredag 10 februari 2012

Rynkor

Många jag träffar när jag jobbar pratar om rynkor, både unga och äldre.
Rynkor är ju något man inte vill ha sägs det... Men det är skillnad på åldersrynkor och torrhetsrynkor. Jag menar att en åldersrynka kan vara charmig men det är väldigt ocharmigt när man har misskött huden.

Om man INTE tar bort döda hudceller (som lägger sig i "vecket" och framträder rynkan mycket mer och förhindrar fukten att komma åt den friska huden) och om man INTE återfuktar eller skyddar huden mot påfrestningar som sol och miljöföroreningar så får du skador på huden och då ser huden mycket mer "erfaren" ut än vad den är. Det är då man tänker "shit va rynkig jag har blivit, när hände det??".

NEWS FLASH, det går inte att ta bort en ålderrynka (jo med botox) MEN du kan reducera torrhetsrynkor och skador på huden samt hjälpa huden i fortsättningen så att det inte blir värre. För det KAN bli värre, mycket värre om du inte tar hand om huden.
"Det är försent, eller det går inte att göra något åt" är en dum kommentar när man är 45 år, man ska ju leva minst 40år till?! Hur tror du att huden påverkas av alla påfrestningar de 40 åren? ingenting?
Ta hand om huden! Det är vårat största organ, tro det eller ej men det påverkar insidan jättemycket om huden mår dåligt och ditt ansikte är ju ditt visitkort resten av livet!
Och skydda er för sjutton mot SOLEN! Sola kan du, men använd solfaktor! Med solfaktor blir du brun men du bränner dig inte. Dessutom är det inte bara UVB (de strålarna gör dig brun) utan också UVA (de strålarna gör dig inte brun) som är skadligt för huden. Man vill ju inte ha läderhud.
"Jag har inte råd" är det dummaste du kan säga. Har du råd att fika på stan för 100kr i veckan? Eller köpa godis och chips för 100kr i veckan? Då har du råd med kvalitetshudvård! För det är vad det kostar om man slår ut kostnaden på hur länge produkterna räcker (när du köper ordentliga produkter som ger resultat).
Om du inte har råd med bägge så skippa godiset och fikan så kanske du går ner några kilo när du samtidigt tar hand om din hud.

Men det här VET ni och det här KAN ni, men jag tror att ni behöver en reminder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar