fredag 25 januari 2013

Hur får man fin hy?

Lite heta tips till dig som vill förbättra din hy (eller bevara din redan fina hy).
Man får försämrad hy av tre grundorsaker:

1. Av vissa saker man äter, kan vara individuellt men onyttig mat bidrar till en försämrad hy t.ex fet mat som hamburgare och pizza.. Jag får ofta finnar av choklad.

2. Yttre påverkan, varje dag utsätter vi huden för påfrestningar som huden hela tiden får kämpa mot, t.ex. Smutspartiklar i luften, olika miljöer som fuktig, torr, varm och kall miljö. Datastrålar och lysrörsstrålar är också faktorer som påverkar.

3. Hormoner, vid mens, graviditet eller av mediciner som påverkar din hormonbalans.


Det första man ska göra är att testa sig fram till en bra hudvårdsserie som innefattar alla steg som du minst behöver för att huden ska må bra! Det minsta du ska ha är: rengöring (som tar bort orenheter och makeup), ansiktsvatten (som förminskar porerna), fukt och sista steget är SKYDD (det kan en fukten innehålla eller foundation, det beror på vilken serie du testar) som skyddar huden mot påfrestningarna. Utöver detta kan man lägga till det som man känner att man vill "lyxa" huden med!
Tänk på att alltid testa en hel serie, alltså inte en rengöring från ett märke och en fukt från ett annat.
Och man ska alltid prova en serie MINST två månader för att verkligen kunna utvärdera om det är rätt.

Något annat du kan göra är att dricka mycket vatten och äta mindre fet mat! Oftast kan du räkna ut vilket mat som försämrar din hy (om du använder en hudvårdsserie annars kan orenheter ligga under huden länge och gro..).

Och det tredje du kan göra är att bara använda mineral makeup för det täpper inte till huden, då menar jag inte billigt skit med tillsatser utan helt och håller rena mineraler. (Många märken använder tyvärr trenden och kallar det mineralmakeup fast det även innehåller tillsatser som täpper till huden..)

Nu har jag inte tagit med något om åldrande hud, det tar vi i ett annat inlägg!


Jag använder såklart MK serie för att den är den absolut bästa, sedan har vi tjejer det svårt, för vår hud ändrar sig hela tiden, så ibland måste vi ändra i serien. Men Mk har tre serier, så då kan jag ändra när jag behöver!

Botanical serien innehåller botaniska extrakt som lugnar huden:









2 kommentarer: