lördag 6 mars 2010

Auktion

Vilken härlig dag! Jag vaknade kl åtta med strålar av sol i sovrummet och förkylningen var som bortblåst..nästan. Men det kan inte bli bättre!!
Efter frukost lurade P iväg mig på auktion i Otterbäcken.. hur han nu lyckades med det. Men finåkning blev det i alla fall.
På auktionen fanns det verkligen inget av värde och efter att ha lyssnat på "bönnera" med deras alldeles egna dialekt (nej jag har INGA fördomar) " får ja 50 kroner för tallrickera" "de fine tallrickera??" "Bunkera då?" "får jag ena 20:a för bunkera?" "desse fine bunkera?" "de ä gammle".... "vi lägger te ena karaff, tre bunker och ena finer karaff eller va ni vill kallert" "där har vi 20:e, de ble billit, bare å grattulere" så tröttnade vi och bestämde för att ta en fika, om det gick att hitta ett fik..
Vi hamnade på grillen i otterbäcken med en var sin trocadero och en var sin frusen klings cocosboll..(det var det enda som fanns..) tillsammans med de andra bönner som inte var på auktionen. Riktiga orginal och det märktes att vi var utbölingarna för dom dröjde med blicken på oss och vi va dom enda som inte hade hängselbyxor och odalkeps.
Jaja nu har gjort byn där i alla fall och när vi ändå höll på åkte vi till nästa by, Lyrestad och kom så lägligt hem till farmor att vi fick pizza.

Nu laddar vi för 20 årsfest ikväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar